خوردن روغن زیتون در بارداری چه فوایدی دارد؟

فواید خوردن روغن زیتون در بارداری

دوران بارداری یکی از حساس ترین بازه های زندگی خانم ها به شمار می رود. حساسیت و دقت به تغذیه در این دوران، ضروری است. جنین در طول دوران بارداری نیاز به مواد مغذی و بنیادی برای شکل گیری و رشد دارد. مصرف روغن زیتون به عنوان یک روغن نباتی خارق العاده و پر خاصیت در زندگی و خصوصا دوران بارداری بسیار توصیه می شود. در این مطلب از مزن زی همراه ما باشید تا درباره فواید خوردن روغن زیتون در بارداری صحبت کنیم.

خوردن روغن زیتون در بارداری چه فواید و خواصی دارد؟

فواید خوردن روغن زیتون در بارداری بسیار گسترده است. این روغن علاوه بر داشتن اسید های چرب و چربی های غیر اشباع می تواند به صورت کوتاه مدت و بلند مدت اثرات فوق العاده خود را بر سلامت مادر و جنین بگذارد.

مهم ترین عنصر موجود در روغن زیتون، امگا 3 است که مصرف آن برای مادران باردار ضروری است. امگا 3 در رشد سیستم عصبی جنین نقش مهمی را ایفا می کند. همچنین این ماده می تواند سبب پیشگیری از ابتلا به افسردگی پس از زایمان و افسردگی بارداری شود. روغن زیتون به واسطه امگا 3 درون خود خاصیت ضد التهابی دارد و از تورم و التهابات مفصلی این دوران حساس جلوگیری می کند. روغن زیتون را می توان به صورت موضعی و خوراکی استفاده کرد.

استفاده از این روغن به صورت خوراکی هیچ خطری برای مادر و جنین ندارد و به واسطه مواد مغذی سرشاری که دارد مصرف آن در طول دوران بارداری بسیار حائز اهمیت است.  از جمله تاثیرات مهم این روغن بر سلامت مادر و جنین تقویت سیستم ایمنی، کاهش تورم و عفونت و تقوت واکنش های جنین است که در ادامه تک تک به آن ها خواهیم پرداخت.

در مصرف روغن زیتون باید این نکته را در نظر داشته باشید که این روغن مقاومت پایینی نسبت به حرارت دارد و مصرف آن در پخت و پز توصیه نمی شود. شما می توانید به صورت چاشنی در غذاها و سالاد ها از آن استفاده کنید.

پاکسازی و لایه برداری پوست مادر

یکی از ویژگی های روغن زیتون، پاکسازی کبد است و به همین ترتیب سبب پاکسازی و روشن شدن پوست مادر می شود. همچنین روغن زیتون با داشتن ویتامین های خود باعث افزایش گردش خون در پوست می شود. افزایش گردش خون در لایه های زیرین پوست سبب افزایش کلاژن سازی و تقویت خاصت ارتجاعی پوست می شود. مادران باردار دچار تغییرات گسترده در کیفیت و سلامتی پوست صورت و بدن خود می شوند و استفاده از روغن زیتون به صورت موضعی یا خواکی می تواند برای آن ها بسیار کمک کننده باشد.

بهبود سیستم دفاعی بدن

ویتامین A موجود در روغن زیتون باعث مقابله با عفونت و پیشگیری از ابتلا به بیماری می شود. همچنین روغن زیتون با داشتن ویتامین های متعدد می تواند سبب تقویت سیستم ایمنی بدن مادر و جنین در حال رشد شود. ویتامین A بر بینایی مادر و جنین در حال رشد نیز تاثیر می گذارد و باعث تکامل بهتر این حس در جنین می شود.

 جلوگیری از انواع عفونت ها

نقش عمده ویتامین A مقابله با عفونت در بدن است. این ویتامین که در روغن زیتون به وفور یافت می شود علاوه بر تاثیر مسقیم بر عفونت های بدن با تقویت سیستم ایمنی مادر و حتی جنین باعث جلوگیری از بروز سایر بیماری ها در دوران بارداری می شود.

تقویت واکنش های نوزادان

بر اساس تحقیقات انجام شده پس از زایمان در بین نوزادان به دنیا آمده، آن هایی که مادرانشان در طول دوران بارداری به صورت پیوسته از زیتون و روغن زیتون استفاده کرده اند رفلکس های قوی تر و سریع تری دارند. یکی از فاکتور های مهم سنجش تکامل و رشد نوزادان پس از زایمان، رفلکس های حرکتی آن ها است. یکی از مهم ترین های فواید خوردن روغن زیتون در بارداری، تقویت همین واکنش های نوزادان است. نوزاد متولد شده در بدو تولد توسط پزشک مورد سنجش قرار می گیرد و این رفلکس ها نشان دهنده ارتباط برقرار کردن سیستم عصبی مرکزی و محیطی نوزاد است.

کاهش ترک های پوستی مادران در حاملگی

ترک های پوستی، واکنش طبیعی پوست بدن نسبت به تغییر ناگهانی اندازه اندام بوده و در بین خانم ها و آقایان بسیار رایج است. هر فردی که در طول دوران زندگی خود دچار تغییر ناگهانی سایز شود این ترک های پوستی را مشاهده خواهد کرد. به طور کلی درمان قطعی برای این مشکلات پوستی وجود ندارد؛ ولی برخی مراکز با لیزر این خطوط به کم رنگ شدن آن ها کمک می کنند.

خانم های باردار در نتیجه افزایش وزن در نواحی شکم و پایین تنه دچار ترک های پوستی می شوند. البته لازم به ذکر است که میزان و محل به وجود آمدن ترک پوستی به جنس پوست و ژنتیک فرد نیز بستگی دارد. تجربه ثابت کرده مصرف به موقع و مرتب روغن زیتون به صورت خوراکی و به ویژه موضعی می تواند سبب جلوگیری از ایجاد ترک های پوستی عمیق و حتی کاهش و بهبود آن ها شود.

روغن زیتون با افزایش خون رسانی به پوست و آبرسانی پوست باعث تقویت و افزایش خاصیت کشسانی پوست می شود. در نتیجه پوست در مواجهه با افزایش اندازه اندام، مقاومت بیش تری از خود نشان می دهد. توصیه می شود از اوایل دوران بارداری به صورت روزانه روغن زیتون را روی پوست شکم و ران های خود ماساژ دهید.

مضرات خوردن روغن زیتون در بارداری

در موارد نادر مشاهده شده که افراد به این روغن حساسیت دارند. بنابراین قبل از استفاده مطمئن شوید که جزء این دسته از افراد نباشید. همچنین ممکن است زیتون مورد استفاده در روغن زیتون به فلزات سنگین مانند قلع و لیتیوم آغشته باشد، بنابراین از سالم و ارگانیک بودن روغن زیتون مصرفی خودتان خصوصا در دوران حساس بارداری مطمئن شوید.

اغلب روغن زیتون های شرکتی مقدار غیر استانداردی نمک دارند که این مورد برای داشتن رژیم غذایی سالم در دوران بارداری می تواند مشکل ساز شود. همچنین برخلاف خواص خارق العاده ای که این روغن نباتی دارد باید به این موضوع توجه کنید که کالری این روغن همانند سایر روغن های نباتی است و مصرف بیش از اندازه آن می تواند مشکل ساز شود.

به طور کلی مصرف نرمال و به اندازه روغن زیتون ضرری برای مادر و جنین ندارد و از ویژگی های خوبی نیز برخوردار است. ولی توصیه می شود حتما برای اطمینان از سلامت مادر  و جنین قبل از استفاده هرگونه ماده غذایی با پزشک معتمد خود مشورت کنید.

سخن پایانی

روغن زیتون در تمامی زمینه ها نقش شگفت انگیزی داشته و در زمینه زیبایی و بهداشت و سلامت، حرفی برای گفتن دارد. این روغن نباتی معروف و محبوب، از مزایای بسیار زیادی برای رشد جنین و حفظ و تقویت سلامتی مادر برخوردار است. علاوه بر مزایای ذکر شده روغن زیتون می تواند باعث کاهش قند خون و تصفیه ارگان های داخلی بدن از جمله کبد شود. استفاده موضعی این روغن برای پوست و رفع آکنه هم تاثیر گذار است. اما دقت کنید که مصرف بی رویه هیچ ماده ای برای پوست و بدن بی ضرر نخواهد بود.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *